Našminkajte se za novogodišnju noć

Nova godina je prilika da se pokažemo onakvim kakvi jesmo, jer je to praznik gde su granice ponašanja i izgleda malo pomerene, u smislu slobode i opuštanja. Tada ne važe uobičajene norme ponašanja, jer smo i sami u drugačijem raspoloženju. Šminka može biti način izdražavanja naše ličnosti.






Pa je tako jedan Ovan, koji i inače želi da se nametne kao vođa i primećena osoba potpomoći to i šminkom. Ruž za usne jako crven, jagodice su naglašene u ružičastoj nijansi, a u nešto vatrenijim tonovima biće i senka za oči. Nema ničeg sanjalačkog u pokretu, već otvorenost i sexualnost.

Bik je u takvim prilikama nešto smireniji ili ekstremno razuzdan, pa je i šminka usklađena sa unutrašnjom ličnošću. Senka za oči je u boji zemlje ili peska, rumenilo nežno roze, a kod usana je naglašena senzualnost u braon tonovima. 

Blizanci su inače razigrani i detinjasti, pa i eksperimentisanje sa šminkom nije nemoguće. Važno im je da izgledaju veselo, a inspiracija za šminku će se desiti u trenutku, ništa smišljeno i u napred isplanirano. Jedino je sigurno da "teške boje" ne dolaze u obzir.

Raku je teško da se opusti, treba mu vremena, a i u takvim situacijama neće se ponašati razuzdano. Rakovi su elegantni, a to mora i šminka da potkrepi. Sve nijanse zelene su dobre za senku, blago braon rumenilo, a takav i karmin za usne.

Lavovi vole da dominiraju, da budu primećeni i pohvaljeni, pa će to i šminkom podržati. Senka će biti kombinacija toplih tonova, crvenkasto braon sa sedefom, rumenilo blago ružičasto, takođe sa sedefom, usne crvene. Lavovi moraju da šljašte.

Device sigurno neće previše pažnje posvetiti ulepšavanju. Njima je važno da su čiste i uredne sa vrlo diskretnom šminkom. Boje koje odgovaraju Devici su neutralne - smeđe srebrna boja senke sa nežno braon karminom za usne. 

Vaga je uvek odraz elegancije, odmerenosti, uravnoteženosti sa dobrim osećajem za lepo. Ona ć ese našminkati pastelnim bojama, koje će istaći lice, a ne šminku. Šminka će biti u skladu sa garderobom.

Škorpija će sigurno naglasiti svoj seksipil, želju za osvajanjem i dopadanjem, pa će i šminka tome pomoći. Oči su značajno naglašene bojom trule višnje, karmin tamno crveni, a rumenilo mora biti takođe tamnije. 

Strelac će se našnikati sa ciljem koji ima za tu novogodišnju noć. Za njega nije neobično da tu noć dočekaju u najluksuznijem restoranu, na ulici ili u putu. E, od toga zavisi i šminka. Svakako može da pretera sa šminkom, ili pak da se ne našminka. Generalno mu odgovaraju nežni tonovi senke i rumenila, a na usne može staviti sjaj.

Jarčevi su prilično mračni, ukočeni i nesigurni u sebe, ali kada se opuste i oni znaju da uživaju. Oni uglavnom koriste tamnije tonove, koji će naglasiti oštrinu pogleda i ozbiljnost. I rumenilo je tamnije, kao i ruž za usne.

Vodoilja - tu možete svašta očekivati. Vodoliji je važno samo da ne liče na ostatak sveta, pa makar bili i nakaradno našminkani. Nema standardnog šminkanja, već će se potruditi da izgledaju kao da su upravo sišli sa svemirskog broda. Parola "važno je biti drugačiji". 

Ribe moraju naglasiti svoj sanjalački stav prema životu. Boje senke su zelenkasto plave, trepavice su naglašene, rumenilo i ruž su u nežnim tonovima. ŽNaglasak je na očima.

Нема коментара:

Постави коментар