MALA SKOLA ASTROLOGIJE

PLANETE i ZNACI                                                                                                 04.03.2016.

Kao što smo već najavili, krećemo sa malom školom astrologije, za sve one koji žele da nauče nešto više iz ove oblasti.

Prošli put sam pisala o tome šta je to Natalini horoskop, danas nešto više o značenju planetama i znacima. 

Planete u znacima

Za početak daću jedno poređenje, kako bi lakše shvtili odnos planete - znaci - kuće. Zamislite da su planete glumci, a znaci uloge koje ti glumci realizuju, dok su kuće pozornice. U svom kretanju planete prolaze kroz sazvežđa, to jest iza njihovih leđa ostaju sazvežđa od kojih dobijaju „zadatke“ koje trebaju da sprovedu u delo. Međutim isti zadatak koji dobija svaka planeta dok prolazi kroz određeno sazvežđe biva izmenjena prirodom same te planete.

Kada se planete nalaze na rastojanju jedna od druge u tačno utvrđenom broju stepeni kažemo da su u aspektu. 
Osnovi aspekti su konjukcija (00 stepeni), sekstil (600), kvadrat (900), trigon (1200) i opozicija (1800). Dozvoljeni orbis (odstupanje) zavisi od vrste aspekta, ali se otprilike kreće od 5-100


Na slici ispod možete videti kako izgleda jedna natalna karta i šta su to zapravo kuće.
Natalna karta
Sunce
Sunce je davalac života svim bićima na planeti. Takođe, vaš horoskopski znak je upravo određen pozicijom Sunca. Ono podstiče, hrani vaš ego i baca svetlo na prirodu i karakter. Sunce je takođe povezano sa vašim stavom prema ocu i generalno, načinu na koji se odnosite prema muškarcima. Ukoliko se Sunce nalazi na prikladnoj poziciji u natalnoj karti, osećate se dobro u svojoj koži i sigurni u vlastite sposobnosti. Sunce vlada horoskopskim znakom Lava.
Mesec
Mesec je usko povezan sa raspoloženjem, emocijama i instinktima. Takođe, on pokazuje kakav je vaš stav prema majci i uopšteno prema svim ženama. Nesvesne navike, najranija sećanja, nagoni i instinkti, svi oni su pod nedležnošću Meseca. U zavisnosti od njegove pozicije u vašoj natalnoj karti ili od aktuelnih mesečevih mena, možete da pratite kako vam raspoloženje varira. Sa mladim Mesecom počinje, a sa punim završava ovaj ciklus. Mesec vlada znakom Raka.
Merkur
Merkur upravlja komunikacijom i preduzetništvom, kao i govorničkim sposobnostima. Njegov domen je razum, analitičko mišljenje, verbalna ekspresija i trgovina. Ako Merkur dominira vašom natalnom kartom, vi ste najverovatnije komunikativna i izražajna osoba. Retrogradni Merkur se pojavljuje jednom u tri godine, kada  menja smer putanje i tada najčešće dolazi do problema u komunikaciji, tehnologiji, putovanjima i poslovima. Merkur  vlada Blizancima i Devicom.
Venera
Venera je planeta ljubavi, lepote i kreativnosti. Ona podstiče umetnost, romantiku i generalno, donosi dobru sreću. Kada je Venera dominantna u nečijoj natalnoj karti, ta osoba je darovana lepom spoljašnjošću, izuzetno je atraktivna, ali i retko kada oskudeva u novcu. Venera vlada rođenima u znaku Bika i Vage.
Mars
Mars je antički bog rata - njegov uticaj je izuzetno energičan i agresivan. Ova planeta ima zapaljiv karakter. U zavisnosti na njenu lokaciju u natalnoj karti, na neke stvari smo osetljiviji nego druge osobe i spremni smo da ih vatreno branimo. Često kada je Mars u tranzitu, osećamo pad energije, ali ujedno i težimo napretku. Mars upravlja znakom Ovna.
Jupiter
Jupiter označava sve što ima veze sa srećom, povoljnim mogućnostima i optimizmom. Jupiter donosi ekspanziju i rast u svakom smislu. Svi mi imamo Jupitera u našem znaku jednom u dvanaest godina i to je upravo zlatno vreme, stvoreno za uspeh i napredak. Za razliku od Saturna, ne morate se previše truditi da primite poklone koje ova planeta donosi. Potrebno je samo da znate da odgovorite na njih kada mogućnost zakuca na vrata. Jupiter vlada znakom Strelca.
Saturn
Saturn je planeta velika kao Jupiter, ali ona označava ograničavanje u svakom pogledu. Saturn predstavlja i stvara prepreke u našem rastu i razvoju. Stroga i uvek spremna na izazov, ova planeta je poslodavac koji vas neće ostaviti na miru dok ne naučite lekiciju o redu, trudu i disciplini kada je napredak upitanju. Ono što Saturn zahteva je bezbednost i sigurnost. Većina nas se sa ovom strogom planetom suočava u svojoj tridesetoj godini, kada nas ona vraća na poziciju u kojoj smo bili kada smo bili rođeni. Zbog toga je ovaj period najteži većini ljudi. Saturn vlada zodijačkim znakom Jarca.
Uran
Relativno nova planeta. Njeno otkriće se podudara sa jednom od najvećih dostignuća 20. veka, putovanjem na Mesec. Ovo je planeta promena, često veoma neočekivana i iznenadna. Neki smatraju da je Uran pobunjenik, uzbudljivi kršilac normi i pravila, ali i pored toga, ovo je planeta napretka koja ništa što započne ne ostavi nedovršeno.  Vlada znakom Vodolije.
Neptun
Neptun je planeta mašte, iluzije i obmane, a naročito samoobmane. Pošto je svima nama ponekad potrebno da skočimo u svet snova i imaginacije, postajući na taj način osećajniji, njen uticaj ipak nije u potpunosti negativan. Međutim, prisustvo Neptuna može biti povezano sa korišćenjem i zloupotrebom psihoaktivnih supstanci, koristeći ih kao beg od realnosti. Neptun vlada znakom Ribe.
Pluton
Pluton je planeta nesvesnog stanja, seksa i smrti. Sve što je okultno i spiritualno, nalazi se u domenu ove planete. Pod uticajem Plutona težimo da pronađemo smisao postojanja nas i naših duša. Ovo je takođe planeta preporoda i vlada znakom Škorpije.

U koliko vas zanima nešto dodatno, slobodno me kontaktirajte na mail: 


Нема коментара:

Постави коментар