OVAN - ljubav i slaganje sa drugim znacima



Obzirom da je krenuo mesec Ovna, evo nekih njegovih karakteristika u ljubavi, kao i to kako se slaze sa ostalim znacima Zodijaka u ljubavi.





ONA je impulsivna, strastvena, spontana i vedra, potreban joj je brzo suprotan pol, inače je u nedostatku toga nemirna. Zato oblači uniformu ili žive boje, da poput cveta privuče leptira. Traži kompletnog muškarca: Jakog da je ukroti, nežnog da je mazi - ali usput da njena reč uvek bude poslednja. Želi da sve doživi vizualno i uzbudljivo, osećanja su plamteća, ljubi strasno, daje povoda, udesi situaciju, zatim kao pravi ženski majstor igre taktizira, izmiče, neda se zavesti. Nudi se već pogledom, ali dobro zna dokle sme da ide. Sama osvaja sa lakoćom. Ne podnosi scene, prigovore, trač, ne deli ljubavnika sa drugom, ne skuplja slike glumaca; nameće komplekse i sukobe. Ne dozvoljava mešanje u svoje stvari, na dužnosti časna, vernost za vernost, neverstvo napravi samo zbog revanša. Plaši se ljubomore, zato spaljuje svoja osećanja ako oseti izdaju. Odmah zahteva objašnjenje. Jo topla i vibrira, vatren koitus, ekscentrične poze, predigra na klitorisu. Češće je plavuša pa završi sa crnomanjastim. Svež ten, živahni pokreti, malje i mladež; zna i da ugrize.



ON je razdražljivog karaktera, uvek nešto gori. Oštra razlika da i ne; neće ništa polovično, zato je potrebno više dobrih aspekata da ima u horoskopu, da bi ga žena podnela. Uvek je usmeren prema gore, kao plamen, dinamični idealista kome su potrebna uzbuđenja. Traži ženu koju ne mora kontrolisati, da bi se mogao posvetiti ambicijama. Netrpeljiv je, ne trpi mšanje u posao, stalno je u nekoj agresiji. Meša se u tuđe odnose, hoće da vidi sve jasno, čisto, precizno. Rizikuje samo da bi se afirmisao, oštar na jeziku, goruća osećanja ga teraju na brzi utrošak energije pa je u zrelim godinama već umoran. Ljubav dokazuje delima, ne ume rečima. Osvaja brzim i spontanim nastupom, pozom, uniformom, sportom. Neverstvo ne prašta i lako se odluči na raskid. Veran, ali dobru priliku neće olako propustiti; inače je verniji u zrelim godinama. Li aktivan ali koitus bez predigre i brzo prelazi na "bračnu dužnost". Češće je plavokos i vitak, prozirne sjajne oči, tanke stisnute usne, žilav i snagu želi da tro›i u rad, eros je tek za odmor.





Slaganje Ovna sa ostalim znacima 


OVAN - OVAN


Dva plamena koja jedva čekaju da se spoje i gore zajedno. Nije dobro ako su zaposleni na istom radnom mestu. Čak i oko stola se svađaju da bi se u krevetu brzo pomirili. Dok oba gore dobro je. Jedan se ipak prvi gasi i javlja se poznata staračka ljubomora. Ako su im loši aspekti Marsa (vladajuće planete Ovna) svađe počinju ranije i sledi raskid. Zato u početku treba izvesti podelu rada, usmeriti zanimanje, recipročne akcije, posebno u upravi, rad sa metalom, odvojena radna mesta. Nikako ne bi smeo da on njuška po kuhinji, a ona da mu pretura spise. Erotski spoj je vatren, iako je brz često dolazi do orgazma. Duže ljubljenje kvari užitak jer se usnice prebrzo zagrevaju. Za dobar koitus važni klima uređaji.


OVAN - BIK


Plamen treba dugo da gori da bi zagrejao busen (zemlju). Topli busen još dugo posle toga zadržava toplinu. Razlike su velike i ovaj spoj treba dobro proučiti da bi se nekako usaglasili. Plamen je brz i idealan, zemlj je spora i materijalna. Za praktičan život to se može iskoristiti. Ovnu čekić, Biku blagajna. Prvi radi i štedi, drugi umešno troši. Erotski spoj može biti odličan ako se Ovan suzdržava a Bik forsira. Inače koitus najčešće nije istovremen, orgazam izostaje. I kod samog milovanja treba razumno podesiti razlike topline i oporosti kože, prvoga ruke, drugoga telo. Ovan je nežan i vruć, a Bik opor i hladan.


OVAN - BLIZANCI


Plamen (Ovan) se na vetru (Blizanci) razgori, ugasi, a postoji opasnost i od požara. Znači treba paziti na meru. Gde ima vatre ima i dima. Ova dva tipa se brzo otkriju i povere, a ljubav na prvi pogled nije bez opasnosti. Plameni Ovan neće biti uredno zadovoljen zbog brzoplete površnosti partnera i veza je nestabilna. Konačni akt je neistovremen, orgazma nema i potrebno je sve dobro izanalizirati ako se želi stalnije zadovoljstvo. Za održavanje ovakve veze dobro je raspodeliti posao. Ovan gori i stvara, a okretni Blizanac vrši evidenciju, dobavlja veze, rukuje dokumentacijom. Muž Blizanac obasipa ženu masom beznačajnih poklona; žena Blizanac skakuće oko muža Ovna, i ako prejak eros Ovna ili prejaka znatiželja Blizanaca stvar ne pokvari u mlađim danima, čeka ih sretnija starost.


OVAN - RAK


Vatra (Ovan) i voda (Rak). Plamen na izvoru! To se zaista teško može usaglasiti. Osećajni i neusklađeni, trpe oboje. Sukobi zbog kuće, stana, roditelja, doma i domovine. Spolja to izgleda dobro; osvetljen izvor. Unutra se može nekako pomoći ako ih vežu deca. Sreća je što tipičan tip Raka ume dugo da trpi pa veza nekako funkcioniše. Strast ih ne veže, nejednako zagrevanje. Vatrena osećanja Ovna i duboka vodena Raka, veoma teško mogu da se iznutra usaglase, lonac prekipi. Ako su erotske planete kod jednoga jače naglašene, taj će prvi izdati. Bude li to muž Rak, on još uvek može ostati dobar otac, ali žena Rak proživljava sve dubokom imaginacijom i brak je nepopravljiv. Pri koitusu mora misliti na drugoga.


OVAN - LAV


Plamen (Ovan) i svetlo (Lav) svuda idu zajedno i bojazni nema. Zajedničke akcije, ambicije, javni poslovi, sve unapređuje bračni život, jedan drugoga guraju na viši hijererhijski stepenik svetla i časti. Eros je uredan i čist, nenametnuta vrednost, jasan poredak u poslovima, odnos u polovima. Ljubljenje i polni čin su kao prirodni fenomen, bez perverzija, veza postaje prirodna dužnost. Nema previše ljubljenja, koitus intenzivan, istovremen, dovršen, pa iako kratak ostavlja lepe uspomene. Pošto je uzajamno poverenje podjednako čvrsto brzo se prelazi na dnevne zadatke.


OVAN - DEVICA


Vatra (Ovan) slabo zagreva obalu (Devica), malo peska gasi vatru sigurnije od vode. Odnos je delikatan, skoro uvek postoji intelektualni nesklad, teško se mogu usaglasiti pogledi i prohtevi, svađe zbog nervoze ili bolesti. Ovan je osetljiv na prigovore koje Devica osnažuje dokazima. Ako je u ovoj kombinaciji Devica muškarac, lako će podleći volji žene Ovna i postati papučar, koji će dosadno zabadati nos u kuhinju. U intimnim odnosima teško je usaglasiti brzinu i toplinu. Samo vrlo dobri aspekti planeta mogu zajednički život donekle popraviti. Najgore je ako Ovan prigovara na frigidnost, a Devica na prostotu; brak tada puca. Da bi se iskopleksirani brak spasio, najbolje je tražiti izlaz u radovima, poslovima, uzajamnosti zanimanja, itd. a o erotici neka brinu sretniji.


OVAN - VAGA


Plamen (Ovan) na lakom vetriću (Vaga) je ne›to najprijatnije, jedan podstiče drugoga. Igre su lake, emotivne, erotska veza zanimljiva, kontakti usmereni, pažnja i poverenje, prijatni sastanci. Ovan je osetljiv na prigovore, a Vaga na provokacije, prvi će uspeti lako da stvar dramatizuje, a drugi je teži zataškati. Zato je mladost kritična, a starost sigurna. Milovanje i predigra važniji su od glavnog čina, zato je sretnije ako je Ovan muškarac. Žena Vaga onda strpljivije i lakše čeka glavni štimung, a erotski spoj se može označiti kao vatra i slama. U slučajevima gde se brak pokvari ipak ostaje duga lepa uspomena.


OVAN - šKORPIJA


Vatra (Ovan) plamti uzbrdo, a reka (Škorpija) dere nizbrdo - kakav tu može biti spoj i saglasnost? Strasti imaju na pretek, to je u mladosti gvožđe i magnet. Tek kasnije se ispolje dva zla, vatra i voda, oba siloviti i zasukani, hoće da diriguju, a ne podnose diktat. Ako je Mars (vladar oba znaka) naglašen ovaj spoj je vrlo opasan, ali ako su aspekti dobri onda se žrtvuju i drug za druga strada. Loši aspekti donose tragedije. Zbog dokazivanja jačine strasti, u mladosti se nadmeću do iznemoglosti pa to dovodi do rušenja seksa. Prigovor da jedan od partnera ne zna ili ne može, brzo razori brak. S puno smirenosti ovde bi se razigrao gorući akt, ali se uvek jedan plaši šta će reći onaj drugi. Požar može da ispari potok, a reka da ugasi vatru.


OVAN - STRELAC


Plamen (Ovan) i žar (Strelac) ne mogu jedan bez drugoga. Toplina, sjaj, idealizam, optimizam, oduševljenje. Cene ljudski poredak, nadopunjavaju se duševno, shvataju telesno. Privlačnost je spontana, bez okolišavanja pristupaju zadovoljstvu. Neki viši ideali i ljudska osećanja ih posebno vežu, a tako i planovi. U erotskom spoju jednaka toplina, tempo i takt. Orgazam po pravilu normalan, prijatan koitus i posle njega normalni prijateljski odnosi. Ova dva tipa mogu ostvariti ideal krilatoga boga.


OVAN - JARAC


Plamen (Ovan) i kamen (Jarac) - to jeste stih, ali i opasan. Lako i toplo na tvrdo i hladno. Toliko značajnih razlika da se ova veza na prvi pogled ne preporučuje. Veze se inače teško ostvaruju, a još teže održavaju; odnosi zadrti, nametanje volje, terorisanje, deca svojeglava. Obično se Ovan prvi odlučuje da završi tu glupu vezu. Ljubljenje je kamen u plamen. Srećom ovi tipovi se zaista retko sreću. Ako su dobri aspekti vladajućih planeta Marsa i Saturna, veza može i potrajati, naprimer u nekim vojno-industrijskim poslovima i slično.


OVAN - VODOLIJA


Prvi spoj je veličanstven. Kao grom. Plamen (Ovan) u oblaku (Vodolija). Ali isto tako se i brzo gasi. Iza prve dece oblak prekriva vatru, odnos ostaje radi dece i sveta, umerena distanca. Ova veza ipak može biti zanimljiva, nenadano eksplodira, pa može čak i da potraje. Ako dođe do neverstva, Ovan će odmah raskinuti vezu, a Vodolija neće oko toga praviti pitanje. Ako su obe osobe intelektualci veza će biti trajna i intimna, jer su manje podložni predrasudama.


OVAN - RIBE


Plamen (Ovan) na moru (Ribe) je živa romantika. Ovan ne može postići kontrolu dubine Riba, a Riba se posvećuje nekom nejasnom idealu. Opasne su verske i ideološke razlike. Ovan prigovara za neurednost, Ribe za pedanteriju. Ovan može zalutati i biti izgubljen, a Riba kao rasplinut i žrtva okolnosti. Sreća je što Riba ume da trpi, pa čak i kad je odvojen u postelji ili od stola. Nekima se desi da traže pomoć sa strane, pa su oboje jednako krivi i jednako zadovoljni. Čak i pomognu drug drugu. Inače njihov koitus brzo postaje zasićen.

Нема коментара:

Постави коментар