Osnovne karakteristike Lava, Device, Vage i Škorpije

Danas se upoznajte sa opštim karakteristikama, osobinama, sklonostima i sposobnostima sledeća četiri znaka Zodijaka.



 LAV
Osnovne osobine ovog znaka su strastvenost, energičnost, vitalnost, samouverenost, autoritativnost, ambicioznost, kreativnost, optimizam i velikodušnost.

Kao što ovaj znak u prirodi simbolizuje ekstremno intenzivno zračenje energije u prostoru, tako su i ljudi, kod kojih se naglašeno manifestuju njegova svojstva, ekstremno strastveni, energični i samouvereni. U njihovoj svesti nema kolebanja, jer su svi njihovi potencijali u funkciji praćenja njihovih osobnih životinjskih instikata. Neopterećuju se nikakvim pravilima, idealima, teorijama ili društvenim kodeksima. Uostalom ta pravila propisuju oni, ali ne za sebe već za druge, jer oni su ti koji se najčešće nalaze na uticajnim društvenim položajima, sa kojih se kroji sudbina njihovih sledbenika ili podanika.

Svaki Lav poseduje ogromnu energiju, koja vidljivo zrači iz čitave njegove samopuzdane pojave, i kada odredi svoj cilj, nezaustavljiv je. S ljudima koji ga slede, koji mu pomažu u ostvarivanju njegovih ambicioznih planova, nesebično deli svoje znanje, materijalne vrednosti i osećaje. Čak i svojim protivnicima, svojoj opoziciji, velikodušno daje, dokazujući im na taj način svoju superiornost. Jedino što ga stvarno pogađa i vređa to je ravnodušnost drugih, ali i tada se brzo oporavlja, jer on je uvek svestan da, iako buba može ugristi lava, lav i dalje ostaje moćni lav, a buba - samo buba.

Čime god da se Lav bavi, sve podređuje sticanju superlativa. I obične stvari u životu radi sa stilom, a važnima dodaje dramatski naboj. U velikoj predstavi života, sasvim je razumljivo da on igra glavnu ulogu, a svi ostali glumci i statisti, postoje samo da bi istaknuli glavnog glumca.

Ako su osobine Lava prenaglašene i loše uravnotežene, osoba je preterano samoljubiva, hvalisava, surova, autoritarna. Guši sve oko sebe svojim egoizmom, posesivnošću i nametanjem svoje volje.

Lava možete impresionirati samo veličinom. Morate biti bar u nečemu "naj", da biste zaslužili njegovo divljenje. Osvojiti ga i ne pokušavajte, jer to je nemoguće. Možete mu se samo dodvoriti tako da mu se iskreno divite, te da mu otvoreno i ponizno delite komplimente, i iskazujete svoje duboko poštovanje.




DEVICA

Osnovne osobine ovog znaka su kritičnost, analitičnost, metodičnost, preciznost, studioznost, razboritost, praktičnost, urednost i perfekcionizam.

Kao što ovaj znak u prirodi simbolizuje sve postupke koji podrazumevaju praktičnost, preciznost, metodičnost, studioznost, ... , tako i ljudi, kod kojih se naglašeno manifestiraju njegova svojstva, pokazuju nadarenost i afinitet za takve aktivnosti, koje podrazumevaju primenu takvih postupka u ogromnim količinama. Većina od tih aktivnosti je intelektualnog tipa, i predstavlja upotrebu intelekta u vrlo praktične svrhe. Intelekt Devica je stoga osobito snažano uvežban i predstavlja njihovo najjače oružje.
Svoje instiktivne težnje i emocije, pokazaće samo ako zaključe da bi im se to moglo isplatiti. U njihovom životu svaka stvar ili biće ima tačno utvrđeno mesto i etiketu sa precizno utvrđenim svojstvima. Sve je uredno složeno kao u apoteci. Naročito obožavaju slaganje reči, pa sa njima tako dobro barataju da ima nema premca. Stoga u polemikama koje zahtjevaju verbalnu argumentaciju, teško im je se suprotstaviti.
Svaka Devica svoj prefekcionizam stavlja u spoljašnju službu, odnosno ostavljanja što je moguće boljeg utiska na druge, i to naročito na prvi pogled. Teži svemu onome što je najbolje i najskuplje, ako se radi o stvarima kojima sebe javno prezentira. Stanovaće u najelitnijem kvartu, voziti najluksuzniji automobil, nositi odeću najpoznatijih kreatora,..., koje sebi može da priušti.
Iako Device uživaju i u lepoti, a često su njome i obdarene, njihova izbirljivost, rezervisanost i kritičnost prema drugima, deluje tako da ih doživljavamo kao hladne i bezosećajne osobe, pa na ljubavnom planu imaju vrlo sužene mogućnosti izbora, a time i siromašna iskustva.

Ako su osobine Device prenaglašene i loše uravnotežene, osoba je sitničava, svakome i svemu, s neskrivenim entuzijazmom, pronalazi mane, neumerno i otvoreno kritikuje, čime izaziva svađe, pri čemu često "od muve pravi slona". Može biti i bolesno opsednuta poslom, pedanterijom, zdravljem i higijenom, ili potpuno suprotno od toga: nemarna i aljkava.

Želite li ostaviti pozitivan utisak na Devicu, trebate izgledati doterano i otmeno. Želite li osvojiti njeno srce, spremite se za dugotrajnu rovovsku bitku, koja će zahtevati od vas da angažujete sve svoje intelektualne i verbalne sposobnosti.




 VAGA
Osnovne osobine ovog znaka su odmerenost, usklađenost, uravnoteženost, rafiniranost, ljubaznost, miroljubivost, druželjubivost, društvenost i kooperativnost.

Kao što ovaj znak u prirodi simbolizuje suptilni trenutak stanja idealne ravnoteže između suprotstavljenih sila, koji prethodi neumitnom i vrlo skorom povratku u savršenstvo ništavila, tj. stapanju suprotnosti do međusobnog potpunog poništavanja, tako su i ljudi, kod kojih se naglašeno manifestuju njegova svojstva, doslovce razapeti između svojih animalnih instikata i moralnih načela, između emocija i intelekta, između svog unutrašnjeg subjektivnog doživljavanja stvarnosti i stvarnih događaja. Rezultat te razapetosti je stalna neodlučnost, koju najčešće razrešava neki spoljašnji događaj. Zbog toga su Vage kao nijedan drugi znak "gladne i žedne" stalno novih životnih iskustava i društvenih kontakata, kojima pokušavaju rešiti
svoje unutrašnje napetosti.

Ako pod egom podrazumevamo usmerenost na zadovoljavanje animalnih instikata, Vage su od svih znakova najmanje opterećene sa egoizmom. Njihova instiktivna težnja prema postizanju savršene harmonije važnija im je od zadovoljenja bilo čijih ego potreba, pa i vlastitih, ako izuzmemo ovu težnju prema harmoniji. Najsrećnije su kada svoje potencijale i sposobnosti stave u službu zajednice, jer tek tada je zadovoljen njihov instikt prema stapanju njihove osobnosti sa zajednicom u kojoj žive. Ovo njihovo svojstvo ne treba shvatiti kao velikodušnost,
već kao uživanje u davanju sebe i svega svoga drugima.

Svaki život u zajednici podrazumeva spremnost na kompromise, a u tome su Vage velemajstori. Začuđujuće je to sa kojom lakoćom im polazi za rukom nametnuti svoje ideje drugima. Tom čuđenju, čiji je uzrok njihova prividna nesigurnost ili čak nepouzdanost, ustvari nema mesta. Prividna nesigurnost i nepouzdanost se može potpuno objasniti njihovom težnjom prema savršenoj harmoniji, što ih usporava, ali istovremeno i osigurava stabilne i pravedne procene, pa su njihove ideje najprihvatljivije, ili čak jedino moguće rešenje.

Ako su osobine Vage prenaglašene i loše uravnotežene, osoba je komično klebljiva i neodlučna, i samim tim žalosno podložna uticaju okoline, pa može lako postati žrtva intriga, ili ih sama svesno ili nesvesno praviti. Lako odustaje i pristaje na mir po svaku cenu. Kasnije zapada u apatiju i ljuti se na sebe i čitavi svet. Krajnji rezultat je nesrećna usamljenost iz koje nije sposobna sama izaći, iako to žarko želi.

Vage su bolno svesne da svoj ideal bezuslovne ljubavi, potpuno lišene egoizma, nemogu nikada dostići, pa olako prihvaćaju kompromisna rešenja, vezujući se često i za partnere ispod svog nivoa. Ravnotežu postižu idealizacijom, ili stalnim radom na "poboljšavanju" svojih partnera.




ŠKORPIJA

Osnovne osobine ovog znaka su silovitost, borbenost, strastvenost, efikasnost, prodornost, hrabrost, odlučnost, prisebnost i pronicljivost.

Kao što ovaj znak u prirodi simboliuje procese razgradnje ili destrukcije materije, do njegovog potpunog rastakanja u prostoru i vremenu, tako su i ljudima, kod kojih se naglašeno manifestuju njegova svojstva, namenjene uloge i društvene funkcije, preko kojih se odstranjuje ono čemu je istekao "rok valjanosti" i pročišćava priroda. Škorpioni se rađaju sa instiktivnim razumevanjem nužnosti postojanja procesa umiranja, kao i njihove svrhe. Oni čitavim svojim bićem osećaju nužnost potpunog žrtvovanja postojećeg ukoliko se želi stvoriti nešto potpuno novo i savršenije. Kao što i činjenica smrti oštro i nedvojbeno razdvaja mrtve od živih, tako i ovi ljudi ne poznaju rafinirane životne igre, već samo krajnosti. Ako u nešto uđu, ulaze čitavim svojim bićem ili uopšte ne ulaze. Ili su do krajnosti nežni, ili isto toliko okrutni, ili su krajnje dobronamerni ili zli, ili ćute ili ne prestaju pričati, ili mrze ili vole. U nijansama se uopšte ne snalaze. Za njih su osećaji, a posebno njihovo nijansirajnje, znak slabosti, osim ako su iskazani u borbi na život i smrt kao silovita strast.

S prvim njihovim udahom u njih ulazi i intuitivno shvatanje da se u životu i nema šta izgubiti kad je već unapred poznato kako će se on pre ili kasnije završiti. Upravo zbog tog njihovog manje ili više svesnog stava, ove ljude je teško bilo čime zaplašiti. U njima gotovo da nema straha, koji inače blokira energetske potencijale. Stoga svaki pravi Škorpion ima na raspolaganju neuporedivo veće energetske potencijale, u odnosu na ostale znakove, što se manifestira kao prisebnost, pronicljivost, odlučnost, hrabrost, borbenost, što nadalje implicira silovitost, strastvenost.

Pošto se ničega i nikoga ne plaše, oni svoje ideje i dela nikada ne ulepšavaju, pa dele sa Ovnovima prvo mesto na rang listi najlošijih diplomata. Kada sebi postave cilj, do njega će ići i preko leševa, ali ni sebe neće štedeti. Kao što u sve ulaze čitavim sobom, tako i iz života izlaze, ne osvrčući se i bez žaljenja. Ne podnose zavisnost i ne dopuštaju nikome da ih vodi, čak ni za njihovo dobro, pošto su dovoljno snažani da opstanu i sami. Kao podređeni nisu pouzdani, jer sve rade po svome, ali su zato za svoje podređene pravi zaštitni bedem i siguran oslonac, sve dok ih bespogovorno slede.

Ako su osobine Škorpije prenaglašene i loše uravnotežene, osoba je osvetoljubiva, lako pada u afekt i postaje ekstremno nasilna. Često je srakastična, sumnjičava, ljubomorna i netolerantna , pa sa njom jednostavno nije moguće živeti.

Škorpiju je nemoguće impresionirati, jer on od prvog trenutka kada vas sretne rendgenski snimi vaše mane, a vaše vrline su sa njegove točke gledišta u drugom planu. Osvojiti ga pogotovo ne možete, već samo on može osvojiti vas. Ako vam se to desi, pripremite se na podređenu ulogu, jer morat ćete se uglavnom odricati svih svojih želja i ideja u korist njegovih.

*Sutra pročitajte i karakteristike sledeća četiri horoskopska znaka.


Нема коментара:

Постави коментар