Kakav životni prostor prija svakom znaku?

Da bi povratili snagu i energiju posle  dana u kom su nam nametnuti  događaji, donekle nametnuti  međuljudski odnosi, vreme koje nam  drugi strukturiše, u smislu da imamo određene satnice koje moramo poštovati i puno obaveza lične prirode, nužno je da imamo svoju oazu u kojoj ne važe pravila jačeg, bilo u snazi ili po funkciji, već je sve prilagođeno našim potrebama. Prikladan stambeni prostor će nam svakako pomoći da se bolje osećamo i da nakon napornog dana konačno možemo malo da se opustimo.





Za Ovna je važno da mu stambeni prostor bude jednostavan, da svako ko se nađe u tom prostoru oseti energiju vlasnika istog. Nameštaj treba da ima oštre i prav ivice, a boja, ako ne dominantna, a ono u detaljima treba da bude crvena. Na zidu bi se, kao ukras, moglo naći neko trofejno oružje, kao što je mač ili sablja.


Pošto Bik voli udobnost i mekoću i nameštaj treba da bude takav da mu bude na usluzi. Jastučići su obavezni gotovo svuda, jer mu uvek zatrebaju. Važno je da se čuje lagana muzika koja opušta, a ne nameće se. Najvažniji deo stana za jednog Bika je kuhinja, pa ona mor ad abude opremljena svim mogućim kuhinjskim aparatima.


Blizanci baš i nisu kućni tipovi, bolje se osećaju kada su u pokretu, kada se druže... Njima više odgovara stan, nego kuća. Oni treba da imaju prostor u kom mogu primati društvo i prijatelje, terasa ima je posebno draga. Oni moraju imati sobu - biblioteku ili bar policu sa knjigama. U njihovom životnom prostoru je bitno da postoje sva sredstva za komunikaciju: telefon, računar...


Pošto je Rakovima kuća centar sveta, zbog toga je potrebno obratiti više pažnje na uređenja enterijera. Trpezarija i dnevna soba su najvažnije prostorije u kući, jer se tu porodica okuplja. Važno je da prostor odiše životom, da to bude mesto gde svi članovi nalaze bliskost i podršku drugih članova porodice. Ručni rad u vidu miljea, zavesa i druglih sličnih detalja, treba da budu prisutni. Lepo je ako kuća poseduje i dvorište.


Lavovima sve, pa i stan služi za ponos i za prestiž. Da bi se Lavovi prijatno osećali u svom stanu on mora da bude nekom uzvišenju, u centru grada ili u elitnom naselju. Stan mora da ima dosta prirodne svetlosti, a i lampe su neizbežne. Kvalitet i udobnost nameštaja je neupitan. Ogledala koja su umetnički doterana su takođe važan detalj u stanu.


Device su po svojoj prirodi skromne i odmerene, pa takav treba da bude i stan. Važno je da stan bude funkcionalan, kao i nameštaj, a sve mora da bud uredno i čisto. Device treba da imaju prostor za knjige, a još bolje ako sebi mogu da priušte radnu sobu. Detalje kojim se oplemenjuje stan treba da budu sitni, ali vredni.


Za Vage je važno da im stan odiše skladnošću boja i linija, jer su Vage velike estete. U stanu treba da se čuje muzika (neka lagana, nikako neka agresivna). Luksuz sa ukusom će usrećiti Vagu. Lep toaletni stočić je neizostavan u spavaćoj sobi. Boja kajsije najviše odgovara Vagama, a i druge pastelne boje su prihvatljive, samo ne jaki i tamni tonovi.


Škorpijama odgovara prostor koji odiše mističnošću, tajanstvenošću i da se nešto nagoveštava, a da se na prvi pogled ne vidi. To se postiže detaljima. Spavaća soba treba da bude posebno opremljena, jer je Škorpijama važan sex, a samim tim i mesto gde ga imaju. Ljubičstom bojom će se postići željeni efekat. Toaletne prostorije treba da budu u ogledalima, a poločice su efektne ako su u nekim tamnocrvenim tonovima.


Strelac voli sve veliko i predimenzionirano. U skladu sa tim, treba da imaju veliki stan ili bar jednu veću prostoriju. Potrebno je da bude luksuzno opremljen, a ako nema  mogućnosti za to, mogu to nadomestiti predmetima koje su doneli sa putovanja. To mogu da budeu slike, ćilimi ili  nešto drugo što je obeležje zemlje koje su posetili. Prijaće im biblioteka opremljena knjigama čije su teme filosofija, religija kao i putopisne knjige.


Jarac je naizgled odmeren i pomalo krut, pa stan treba da bude mesto gde će se opustiti i biti ono što stvarno jeste. Nameštaj treb ada bude takav da služi svrsi, ali i da njim pokaže svoj status u društvu. Linije nameštajta treba da budu oštre i prave, a boja tamnija. Kamen kao ukras je obavezan.


Stan Vodolije može da bude svakakav. Vaćno je da u njemu bude društvo i da se vode intelektualni razgovori. Najbolje je da stan bude moderno opremljen sa svim novotarijama, posebno iz oblasti komunikacija. Knjige treba da zauzmu centralno mesto, a da su uvek na dovat ruke.


Za jednu sanjalicu kao što je Riba i životni prostor treba da bude kao iz bajke, a ako to ne može da se ostvari one će to maštom nadomestiti. Kupatilo i spavaća soba su posebno važne da ispune očekivanja Ribe. Dominantne boje treba da budu plava i tirkizna. Školjka mora naći mesto na toaletnom stočiću.





Нема коментара:

Постави коментар